Nem gondoltam, hogy ez a leves itt fog kikötni. Annyira nem, hogy újra el kellett készíteni, hogy megörökítésre kerülhessen, mert először a praktikum felülírt minden dokumentációt, azaz a lényeg az evésen volt. 🙂
Amikor azon gondolkodtam, mi az, amit gyorsan el tudok készíteni és enni is viszonylag egyszerű, akkor már tudtam, hogy krémleves lesz, de még nem döntöttem, hogy milyen. Aztán arra esett a választásom, ami a legkevesebb előkészületet igényelte. Az eredmény pedig jól példázza, hogy a lustaságból is kisülhetnek jó dolgok, de ha bárki kérdezi, én ilyet nem mondtam. 🙂
Akik pontos mennyiségeket várnak, azok ne is olvassanak tovább, mert ez pont az a leves, ami úgy készül, ahogy sikerül.
Hozzávalók: 1 kukoricakonzerv, 1 közepes krumpli, 1 fej hagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 1 szelet kaliforniai paprika (amennyit egy mozdulattal levágsz), só, bors, csili.
A hagymát és a fokhagymát kevés olajon megfuttatom, beleveszem a felkockázott krumplit, és kicsit ezt is meg megforgatom a hagymákkal. Hozzáadom a kukoricát levével együtt, a paprikát, sózom, borsozom. Ízlés szerint teszek bele csilit. Felöntöm annyi vízzel, amennyi bő ujjnyival ellepi.
Amikor elkezd gyöngyözni, lefedem, és alacsony hőfokon kb 20 percig főzöm. Botmixerrel pépesítem.
Tálaláskor reszelt sajtot szórok a tetejére, esetleg balzsamecettel díszítem. (A képen az utóbbitól márványos a teteje.)
A blog Facebook oldalához ITT tudsz csatlakozni, instagramon ITT, twitteren pedig ITT tudsz követni.