Nem járunk megemlékezésre, sem tüntetésre, itthon ünnepelünk csendben. Ha éppen szénhidrát napra esik a nemzeti ünnep, ez a tésztás étel pont jó ebédre (piros: paradicsom, fehér: hagyma, zöld: cukkíini). Így ugyan nem mozdultunk ki otthonról, mégis ünnepeltünk.
Hozzávalók: főtt tészta, 1 kisebb cukkíni (vagy egy nagy fele), 1 fej hagyma, 1 szál újhagyma, 1 kisebb póréhagyma (vagy egy nagy fele), 3 gerezd fokhagyma, 1 paradicsom, só, fűszerkeverék (nálam grill zöldség).
A tésztát a csomagoláson található útmutatás szerint megfőzöm. Közben elkészítem a ragut. Kevés olajat öntök egy nagyobb serpenyőbe, beleteszem a kockára vágott hagymát, és kicsit párolom. A póréhagymát és az újhagymát karikára, a fokhagymát apróra vágom, és a hagymához adom. Amikor már majdnem készen van, hozzáadom az uborkagyalun felszeletelt cukkínit (ezzel lehet a legvékonyabbra vágni, ráadásul nagyon gyorsan megvan). Alaposan összeforgatom, és addig párolom, amíg szinte készen van. Ez pár perc. Sózom, fűszerezem, összekeverem, és ekkor adom hozzá a kockákra vágott paradicsomot. Ezzel már csak összeforgatom, lehúzom a tűzhelyről, és lefedem.
A tésztával együtt tálalom.
Extra tipp: Volt itthon csilis tészta, ezzel készítettem. A csípős íz kiváló hozzá.
Extra tipp2: Kokárda alakban is elrendezhető, de annyi időm nem volt. 🙂