Lassan itt az ősz, de még tart a kánikula, amikor nincs kedve az embernek bekapcsolni a sütőt/tűzhelyet, valamit viszont ilyenkor is enni kell. Ma olyan receptet hoztam, ami igazán minimális tevékenységet igényel a tűzhely mellett, és olyan gyorsan elkészül, hogy leírni hosszabb ideig tart. 🙂
Nem kell hozzá különleges hozzávaló, legtöbbször minden van hozzá itthon. Ha véletlenül nem, akkor bármelyik boltban be lehet őket szerezni.
Hozzávalók 1 főre: 1 kerek camembert, 200 g baconkocka, salátamix, lilahagyma, paradicsom, balzsamecet, olajok ízlés szerint.
Egy nagy marék salátamixet a tányérra halmozok. Elrendezem rajta a cikkekre vágott paradicsomot és a karikára vágott, besózott lilahagymát (vagy amit még szeretnék rátenni). A baconkockát serpenyőben megpirítom és -lehetőség szerint melegen tartva- félreteszem.
Egy másik serpenyőbe teszek keveset a bacon zsírjából, és ezen pár perc alatt megpirítom a camembert mindkét oldalát. Nem kell nagyon megsütni, éppen csak világosbarnára, hogy még ne folyjon szét, de kellemesen átmelegedjen az egész. A serpenyőből egyenesen az elrendezett saláta tetejére teszem.
Ha nem tartottam melegen a bacont, akkor most felforrósítom és a sajt tetejére pakolom. Az egészet meglocsolom a zsírjával, kevés balzsamecettel, tökmagolajjal, lenmagolajjal, csiliolajjal, amihez éppen kedvem van (vagy ezekkel mind :D).
Gyorsan elkezdeni az evést, hogy a sajt és a bacon forró legyen!
Ennyi. 🙂
Friss salátával is készíthető értelemszerűen, de olyan gyorsan nem fogyna el nálunk, hogy érdemes legyen mindegyikből 1-1 egész fejet beszerezni.
A lehetőségek tárháza végtelen. Készítettem már aszalt paradicsommal és avokádókockával is.
A hagymát azért sózom be, hogy ne legyen annyira erős, ne domináljon a többi között. Próbáljátok ki himalájai sóval, isteni! 😉
Fehérjenapra tökéletes. A vegetáriánus válozatból egyszerűen elhagyom a bacont, a sajtot napraforgóolajon sütöm. 🙂
A blog Facebbok oldalához ITT tudsz csatlakozni.