Ha nem is mindenki, de legtöbben panaszkodnak, hogy itt a március, de a tavasz helyett hó érkezett és érkezik folyamatosan. Nem is értem. Mintha az időjárás úgy működne, hogy ránéz a naptárra, rácsap a fejére és rájön, mit kellene csinálni.
Már csak azért sem értem, mert évek óta ilyentájt esik a hó. Már a fehér Karácsony elmaradásakor azon viccelődünk, hogy majd esik márciusban. Most itt van és értetlenkedve, felháborodva és méltatlankodva fogadjuk. Én nem bánom, mert a télnek is megvan a maga szépsége, bár sosem titkoltam, hogy inkább tíz tél, mint egy forró nyár. 🙂
Mi a jó ebben, miért szeretem? Ennek több oka is van.
Krémlevesek
Imádom a krémleveseket, szerintem nincs olyan zöldség, ami legalább egyszer ne végezte volna így. Bármilyen évszakban szeretem, de nekem akkor esik a legjobban, amikor kint hideg van. Az sem baj, ha esik a hó. Legutóbb brokkoli és répa esett a fazékba, tetejére kicsit átpirított tofu került. (Talán egyszer megírom itta receptet. Talán. Egyszer.)
Sapka
Nem baj, ha nem tegnap voltál fodrásznál, de az sem, ha nem is a múlt héten. Fel a sapkát és irány a nagyvilágba!
Nagy sál
Imádom a sálakat. Nem árt, ha jó nagy, amit ha a nyakam köré tekerek, éppen csak a szemem látszik ki.
Kötés, horgolás
Nagyon szeretem a kézzel kötött sálakat és a sapkákat. Kesztyűt még nem tudok, nem is hiszem, hogy valaha lesz türelmem megtanulni, de körsálból minden évben elkészítek egyet. Most éppen piros fonalat találtam itthon, amit még Dublinban vettem 10 éve. Már éppen kezdtem sopánkodni, hogy az év eleji dögrovás miatt kicsúsztam az idei kötési szezonból, de most gyorsan nekiálltam. Mire vége a hidegnek, készen is leszek. 🙂
Forró csoki
Ha valami, akkor a forró csoki akkor esik igazán jó, ha kint esik a hó. Mindenféle változatot lehet készíteni; az én kedvencem étcsokiból és kókusztejból áll, kókuszreszelékkel a tetején.
Azt hiszem, az utolsó a kedvencem. Ti mivel ütitek el az időt tavaszig?
A blog Facebook oldalához ITT tudsz csatlakozni, instagramon ITT, twitteren pedig ITT tudsz követni.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: