Hozzávalók: 1 kg zöldborsó (friss vagy fagyasztott), csipet só, néhány evőkanál cukor, petrezselyemzöld, liszt, kb. 1/2 dl tej vagy 1 evőkanál tejföl, esetleg reszelt sajt.
A zöldborsót felteszem főni kicsivel több vízzel, mint ami ellepi, sózom, hozzáadom a cukrot, ízlés szerint petrezselyemzöldet (lehetőleg egészben), és fedő alatt addig főzöm, amíg a borsó megpuhul. Ezután kiveszem a petrezselyemzöldet, adok hozzá tejet, tejfölt vagy sajtot, megszórom liszttel. Csomómentesre keverem. Addig főzöm, amíg besűrűsödik.
A sajt a saját kényszermegoldásom. Nem volt itthon se tej, se tejföl, és kedvem se sok a bevásárláshoz. Volt viszont sajt. Az is tejtermék. Gondoltam, ha nem lesz jó, majd nem mondom el senkinek.:) Nem lett rossz. Tulajdonképpen észre sem lehetett venni, hogy sajtot tettem bele. Jó ötlet volt.:)
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: