Házisárkány

Bulgur olaszosan

Nyár van, meleg, vendégek jönnek, és minimális időd van a konyhában sertepertélni? Akkor ezt neked találták ki.

Nem kell sokat állni a konyhában, hiszen amíg ázik a bulgur, csinálhatsz mást, a zöldségek feldarabolása pedig tényleg perceket vesz csak igénybe.

 IMG_20160710_154150

 

Hozzávalók: 200 g bulgur, 3 paradicsom, 2 nagy szál zöldhagyma, sajt, fűszerek (nálam: só, bors, oregánó, bazsalikom), 1 evőkanál olívaolaj, 1-1 teáskanál tökmag-, mák- és lenmagolaj.

A bulgurt néhányszor átöblítem, és bő (hideg) vízbe teszem ázni. Félreteszem, legalább másfél óráig nem piszkálom, de az sem baj, ha többet áll. Nem tudja magát “túlszívni”.

A paradicsomot, zöldhagymát sajtot ízlés szerinti méretűre vágom. Én szeretem nagyobb darabokban, hogy jól ellensúlyozza a bulgur apróságát.

Ha megpuhult a bulgur, lecsöpögtetem, hozzáadom a paradicsomot, a hagymát és a sajtot. Sózom, borsozom, fűszerezem, meglocsolom az olajokkal. Óvatosan összeforgatom, hogy a paradicsom ne törjön össze.

Önmagában is finom, de ajánlom kipróbálni házi kenyérrel.

Lehet variálni a zöldségeket, de én a lehető legegyszerűbb megoldásra törekedtem, hogy tényleg gyorsan összedobható legyen.

  IMG_20160710_154200

 

A blog Facebook oldalához ITT tudsz csatlakozni, instagramon ITT, twitteren pedig ITT tudsz követni.

Kép: freedigitalphotos.net

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!