Ugyan most éppen nincs forróság, de ezt még napokkal ezelőtt készítettem, amikor semmi kedvem sem volt tovább melegíteni a lakást a sütővel, viszont a kisfiamnak ígértem tiramisut, amiből kimaradt némi krém. Ebből készült ez a gyors és finom édesség.
Hozzávalók: 250 g mascarpone, 200 ml habtejszín felverve, 50 g barnacukor, fél csomag vaníliás cukor, 250 g túró, őszibarack.
Egy nagy tálban elkeverem a cukrot a mascarponeval addig, amíg teljesen sima nem lesz. (Ha nagyon ráérek, készítek porcukrot a barnacukorból, de nem nyerek vele több időt, mint az alapos elkeveréssel.) Nem kell folyamatosan keverni, néha állni hagyom egy kicsit, aztán folytatom. Ehhez a keverékhez adom a vaníiliás cukrot és a felvert tejszínt. Nagy mozdulatokkal keverem, hogy jól összekeveredjen a mascarpone és a tejszínhab.
Apróra morzsolva hozzáadom a túrót és jól elkeverem.
Egy kisebb tál aljára teszek egy réteg vékonyra szeletelt barackot (nem feltétlenül szedem le a héját, csak akkor, ha nagyon le akar jönni, mert én szeretem). Erre jön a túrós massza, majd megint barack, megint massza, amíg el nem fogy. A tetejére barack kerüljön!
Ezután nincs más hátra, csak betenni a hűtőbe és várni pár órát, amíg összeáll az egész. Akkor aztán nincs megállás. 🙂
Rosszullétig vagyok képes enni. 🙂
Készülhet bármilyen (puha) idénygyümölcsből, pl. eperből is el tudom képzelni, de mivel frissből az igazi, majd jövőre.
A blog Facebook oldalához ITT tudsz csatlakozni, instagramon pedig ITT tudsz követni.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: