Házisárkány

Barackos-túrós nemsüti

Ugyan most éppen nincs forróság, de ezt még napokkal ezelőtt készítettem, amikor semmi kedvem sem volt tovább melegíteni a lakást a sütővel, viszont a kisfiamnak ígértem tiramisut, amiből kimaradt némi krém. Ebből készült ez a gyors és finom édesség.

Barackos-túrós

Hozzávalók: 250 g mascarpone, 200 ml habtejszín felverve, 50 g barnacukor, fél csomag vaníliás cukor, 250 g túró, őszibarack.

Egy nagy tálban elkeverem a cukrot a mascarponeval addig, amíg teljesen sima nem lesz. (Ha nagyon ráérek, készítek porcukrot a barnacukorból, de nem nyerek vele több időt, mint az alapos elkeveréssel.) Nem kell folyamatosan keverni, néha állni hagyom egy kicsit, aztán folytatom. Ehhez a keverékhez adom a vaníiliás cukrot és a felvert tejszínt. Nagy mozdulatokkal keverem, hogy jól összekeveredjen a mascarpone és a tejszínhab.

Apróra morzsolva hozzáadom a túrót és jól elkeverem.

Egy kisebb tál aljára teszek egy réteg vékonyra szeletelt barackot (nem feltétlenül szedem le a héját, csak akkor, ha nagyon le akar jönni, mert én szeretem). Erre jön a túrós massza, majd megint barack, megint massza, amíg el nem fogy. A tetejére barack kerüljön!

Ezután nincs más hátra, csak betenni a hűtőbe és várni pár órát, amíg összeáll az egész. Akkor aztán nincs megállás. 🙂

Rosszullétig vagyok képes enni. 🙂

Készülhet bármilyen (puha) idénygyümölcsből, pl. eperből is el tudom képzelni, de mivel frissből az igazi, majd jövőre.

 

A blog Facebook oldalához ITT tudsz csatlakozni, instagramon pedig ITT tudsz követni.

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!