Nem akartam estére tésztát enni, de sokkal több időm nem volt rá. Kutakodtam kicsit a konyhaszekrényben, és rátaláltam a méltánytalanul elfeledett zabkorpára. Alternatív tejbegríznek használtam, amíg a kisfiam ki nem szúrta, hogy nem fehér. 🙂 Most úgy döntöttem, ez lesz a vacsorám.
Hozzávalók: tej, zabkorpa, 1 közepes (vagy egy nagy fele) alma, pici fahéj.
A tejből és a zabkorpából zabkását főzök. Tudom, ez így nem túl tudományos, nem is sokat segít annak, aki még sosem főzött zabkorpát, de én a tejbegrízhez sem mérem ki az alapanyagokat. Annál kicsit kevesebb tejet öntök a fazékba, amekkora mennyiséget el szeretnék pusztítani. Kezdésként -folyamatos keverés mellett- beleteszek 2 marék zabkorpát. Ha nem akar sűrűsödni, akkor még teszek bele. Addig pakolom bele, amíg megduzzadva majdnem olyan állagú lesz, ahogy enni szeretném.
Azért majdnem, mert itt jön az alma. Megszabadítom a magházától, de a héját nem vágom le, az a legjobb része. Néhány vékony szeletet félreteszek díszítésnek, a többit belereszelem a zabkásába. Megszórom a fahéjjal, alaposan összekeverem és kész.
Almaszeletekkel és fahéjjal díszítem.
A blog Facebook oldalához ITT tudsz csatalozni.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: