Csokis muffin egészséges változatban

Nem tudtam, sírjak vagy nevessek, amikor vasárnap délben még sehol az ebéd, de a kisfiam kitalálta, hogy süssünk csokis muffint. Először a hátam közepére se kívántam az egészet, de végül ezzel kezdtük az ebéd elkészítését, és mire minden adag kisült, a főétel is elkészült, mi pedig egy jót szórakoztunk.

A fehérlisztet lecseréltem, és akkor már a barnacukrot is nyírfacukorra, hogy büntetlenül lehessen belőle jó sokat megenni.

Hozzávalók: 20 dkg teljes kiőrlésű liszt, 10 dkg nyírfacukor, 4 tojás, 1 zacskó sütőpor, 1 dl tej, 15 dkg olaj, 2 evőkanál kakaópor, 70 g étcsoki.

A hozzávalókat a csoki kivételével egy nagy tálban összekeverem. A végén hozzáadom az apróra vágott csokit is. A muffinsütő mélyedéseit papírral kibélelem és kb. 2/3 részben megtöltöm a masszával.

180 °C-ra előmelegített sűtőben (légkeveréses) 20 perc alatt megsütöm. Tulajdonképpen ekkor már készen van, de mivel egy 4 évessel sütöttem, díszítettük a tetejét olvasztott étcsokival és színes szórócukorral. Imádja a csokis muffint, de ennyit egyikből sem evett még meg ennyire rövid idő alatt.

Ha több időm lett volna, a tojásokat szétválasztva a fehérjét felverve adtam volna hozzá, úgy könnyedebb, levegősebb lett volna az egész, de ennél gyorsabban kellett prezentálnom, mert az említett 4 éves ütemesen rázta a szórócukros zacskót. 🙂

 

A blog Facebbok oldalához ITT tudsz csatlakozni.

Tovább a blogra »