Szerettem volna valami édességet is készíteni, de a fehérjenap miatt bajban voltam. Aztán a polcról rámkacsintott a habtejszín, és már vettem is elő a hozzávalókat. Tiramisut szerettem volna készíteni. Már mindent előkészítettem, amikor kiderült, hogy nincs itthon mascarpone. Tejföl viszont volt, úgyhogy nem adtam fel az eredeti tervet, csak átalakítottam. Ebben verhetetlen vagyok, a saját receptemet is képes vagyok átalakítani. 🙂 Végül a tejföl is kevés volt, így beleugrott némi epres joghurt. Csak remélni mertem, hogy ehető lesz a végeredmény.
Hozzávalók: 250 g tejföl és epres joghurt keveréke (ha van elég tejföl, akkor a joghurt elhagyható), 7,5 dkg nyírfacukor (egy ideje már a tiramust sem porcukorral készítem), 200 ml habtejszín, babapiskóta.
A tejfölt és a cukrot elkeverem, a habtejszínt kemény habbá verem. Óvatosan, de alaposan összekeverem. Egy közepes tál aljára babapiskótát rakok egymás mellé. Erre teszem a krémet, a felénél kevesebbet. Jöhet az újabb réteg babapiskóta, majd az egészet lefedem a krém másik felével. Lezárom és néhány órára a hűtőbe teszem.
Tálaláskor kakaóporral és/vagy gyümölccsel díszítem.
Fehérjenapon fogyasztható, hiszen a piskóta nagyjából lefedi az engedélyezett napi egy szelet kenyeret.
Estére már nem volt belőle, ami azt bizonyítja, hogy ehetőre sikerült. 🙂
A blog Facebook oldalához ITT tudsz csatlakozni.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: