Hozzávalók: 4-5 kemény körte (vagy amennyi van otthon, de ne túl sok), 1 csomag levelestészta, 2 evőkanál barnacukor, pici fahéj.
A körtéket megpucolom és eltávolítom a magházukat. Lereszelem őket nagylyukú reszelővel, kinyomkodva egy nagyobb tálba teszem. A barnacukorral és a fahéjjal alaposan összekeverem.
A levelestésztát kihajtogatom és rákenem a körtés masszát. Egyenletesen, nem túl vastagon kenem, a szélén kb. 2 cm részt kihagyok, hogy sütéskor ne váljon szét, majd feltekerem. Éles késsel kb. 1 cm széles darabokra vágom és a vágási felülettel lefelé (illetve felfelé) sütőpapírral bélelt tepsibe teszem. 200 °C-ra előmelegített (égkeveréses) sütőben kb. 15 percig sütöm, amíg elkezd pirulni a széle.
Ez volt az első körtés próbálkozásom, de azt hiszem, nem az utolsó. 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: