Nem mondhatném, hogy sütőtök mániás a család, és alig várjuk, hogy megjelenjen a piacon, másris rávetjük magunkat. Azzal viszont tisztában vagyok, hogy tele van mindenféle hasznos tápanyaggal, ezért valahogy megpróbálom az asztalra csempészni. Miután az első próba sikerült, következő héten is vettem a piacon sütőtököt, és a mai unokatesós látogatáskor azt főztem a túrós pogácsa mellé.
Hozzávalók: 1 közepes sütőtök, 1 fej vöröshagyma, 1 nagy és 1 kicsi krumpli, só, bors.
A tököt feldarabolom, fóliával kibélelt tepsire rakom, megszórom barnacukorral, és sütőben megsütöm. A hagymát felkockázom és kevés olajon üvegesre párolom. A krumplit is felkockázom, a hagymához adom. Gyakran kevergetve sütöm őket kicsit együtt, aztán hozzáadom a kikapart sütőtököt. Összekeverem, sózom, borsozom, és felöntöm annyi vízzel, ami ellepi. Fedő alatt addig főzöm, amíg minden megpuhul, majd botmixerrel pépesítem.
Tálaláskor óvatosan meglocsolom balzsamecettel és csiliolajjal, megszórom pirított tökmaggal. Ha nincs, nem tragédia, nélkülük is finom. Gyorsan elfogy. 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: