Házisárkány

Pudingos-epres kosárka

A Tchiboban sikerült venni tartelette sütőformákat. Nem tudom, így hívják-e hivatalosan, de ez van a dobozára írva. Régen kerestem hasonlót. Azt hiszem, az utolsó vagy az utolsó előtti napot sikerült kifogni, amikor még lehetett kapni, mert tegnap már nem találtam a honlapon. Ha már így összejöttünk én meg a formák, gyorsan ki is próbáltam. Nem variáltam túl; az almás pite tésztáját használtam, tölteléknek pedig pudingot eperrel. Bármi más gyümölccsel is lehetett volna, de nekem ez volt a fagyasztóban.
Hozzávalók: 30 dkg liszt, 12 dkg vaj, csipet só, 2 kanál tejföl, 2 zacskó pudingpor, tej, cukor.
A lisztet elkeverem a sóval, belemorzsolom a puha vajat, hozzáadom a tejfölt, és jól összegyúrom.
A pudingot elkészítem a zacskón lévő utasításokat követve.
A formákat kivajazom és kibélelem a tésztával. Az aljára teszek egy kevés pudingot, elrendezem az epreket, és az egészet befedem pudinggal.
200°C-on, középen (légkeveréses sütő esetén azon a programon, amit két vízszintes vonallal jelölnek :D), 25-30 percig sütöm.
Ez az adag 8 db (12 átmérőjű) kosárkára elég.
Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!