Hozzávalók: 1/2 csésze szójagranulátum, 1 kis fej hagyma, 1 nagy gerezd fokhagyma, kevés brokkoli, kelbimbó, néhány gyöngyhagyma, só, bors, vegamix, bazsalikom, oreganó, majoranna, (házi) paradicsomszósz, késhegynyi Erős Pista.
Az apróra vágott hagymát kevés olajon üvegesre párolom. Hozzáadom a fűszeres vízbe áztatott és kinyomkodott szóját, kicsit összepirítom, bőven meglocsolom paradicsomszósszal és kevés vízzel. Beleteszem a zöldségeket, a fűszereket és addig főzöm, amíg minden jól megpuhul. Ha nagyon elfőtt a leve, de még nem puhultak meg a zöldségek, adok hozzá még vizet.
Spagettivel, reszelt sajttal tálolom.
Bármilyen zöldséggel készíthető, ami éppen otthon van. Nekem most ezek voltak.
Hát, ha ilyen ritkán főzöl, szívem, vagy mindig ugyanezt, akkor előbb-utóbb fellázad a család vagy az olvasótábor :)))))Ölel Trendo a Gastrodamustól
Bevallom, mostanában tényleg nem főztem. Először fizikailag nem voltam rá képes, az utóbbi időben pedig nincs hol (konyhafelújítás). Anyukám főztjével mégsem kérkedhetek itt. :)))Csak napok kérdése, és újra alkotok. Csak legyen végre, hol.