Hozzávalók: 1 nagy cukkíni, mennyiségre ugyanannyi krumpli, 1 hagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 kisebb pritaminpaprika, só, bors, vegamix, petrezselyemzöld, majoranna, 1 evőkanál tejföl (vagy tej).
A meghámozott, kockára vágott krumplit és a hagymát kevés olajon megpirítom, felöntöm annyi vízzel, ami éppen ellepi, hozzáadom a fűszereket, és közepes hőfokon főzöm pár percig, majd hozzáadom a felkockázott (nem szükséges meghámozni) cukkínit, az apróra vágott fokhagymát és a pritaminpaprikát (ezt is felkockázva).
Addig főzöm, amíg az összes zöldség megpuhul, ekkor hozzáadom a tejfölt. Összeforralom, majd nekimegyek a botmixerrel vagy a turmixgépet hívom segítségül. Addig turmixolom, amíg kellően sűrű lesz, de óvatosan, nehogy túlságosan összeálljon a krumpli keményítőtartalma miatt. 🙂
Reszelt sajttal és/vagy pirított kenyérkockákkal tálalom.
Kibróbáltam, és nagyon finom lett, bár sajnos elsőre nem sikerült eltalálnom a sűrűségét, és picit főzelék állaga lett, de még így is siker a családban. Köszönjük! 🙂
Örülök, hogy tetszett. :)Lehet, hogy tényleg sűrűbb a kelleténél, de annak idején Írországban csak ilyen leveseket árultak, és jól megszoktam, hogy a krémleves sűrű. :)Arra is vigyázni kell, hogy ne turmixoljuk sokáig, mert a krumpli össze tudja ragasztani. Legutóbb anyunak sikerült tapétaragasztót alkotni a krumplipüréből. 😀 Nem találtuk a krumplinyomót… 😀