Óvári sertésszelet vajas törtkrumplival
Mostanában előszeretettel próbálkozom olyan ételekkel, amelyek jelen vannak a mindennapi életünkben, de otthon valami miatt sosem készítjük. Rendszeresen láttam pl. otthon, amikor a heti menüt válogattuk az irodában a rendelős étteremből, de sosem jutott eszembe, hogy magam próbálkozzak az elkészítésével.
Csöpi hazautazott 2 hétre, és mivel tudtam, hogy nem lesz éppen fitt és üde, úgy gondoltam, átszaladok hozzá egy adag vacsorával, amikor hazaér a reptérről. Úgy gondoltam, ez lesz a napja ennek a receptnek.
Hozzávalók: sertéshús (comb vagy karaj, sosem tudom, már nem is fogom), sonka, hagyma, gomba, sajt, só, bors, liszt.
A húst szeletekre vágom, kiklopfolom, besózom. Lisztbe forgatom, majd olajban mindkét oldalát megsütöm. Nem kell nagyon megsütni, elég, kezd kicsit pirulni. Kivajazok egy tűzálló tálat vagy tepsit, egymás mellé belehelyezem a húsokat.
A hagymát apró kockákra vágom, olajban kicsit megpirítom, beleteszem a felszeletelt gombát. Sózom, borsozom, kevés vízzel puhára főzöm (amíg a víz el nem fő).
A húsokra teszek 1-1 szelet sonkát, elosztom rajtuk a gombát, végül mindegyiket alaposan megpakolom reszelt sajttal.
180°C-ra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütöm.
A körethez a krumplit megpárolom, sóval és vajjal összetöröm.