Házisárkány

Mi került a nyaralós bőröndbe?

Ha csak egy hosszú hétvégére utazunk -főleg, ha ismerős helyre- nem érdemes dugig pakolni a táskát mindenféle kozmetikummal, úgysem fogjuk használni. Egy nyaralás alatt viszont már akár lehet idő egy kis bőrápolásra. Különösen akkor, ha egész nap ázunk a medencében vagy aszalódunk a napon. Én egyiket sem tettem, mégis felkészültem az esetleges ritka pillanatokra, amikor szánhatok magamra egy kis időt. Nem feltétlenül kell kizárólag a nyaralásra gondolni, az év bármely szakában adódhat egy hosszabb utazás.

 

Arcápolás

Nyaralás - arc

Igaz, hogy nyaralásra nagyobb bőrönddel megy az ember, mint egy hosszú hétvégére, de azért nem akartam az egész arclemosó pakkot magammal cipelni. Szerencsére nem annyira kényes a bőröm, hogy speciális lemosókat kelljen használnom (igaz, hogy szereti, ha mégis), így úgy gondoltam a jól bevált popsitörlő elég lesz (Aldi). Az én koromban a szemápoló krém kihagyhatatlan, ahogy az éjszakai és a nappali krém is (AVON Nutra Effects Ageless, illetve a nappali és a szemránckrém még az elődje). Ha máskor nem, a vacsorához szeretek földobni némi sminket, mert mégis. 🙂 Korrektor (AVON Ideal Flawless krém állagú korrektor) és egy BB krém bőven elég (AVON Ideal Flawless BB krém, Natural Beige), ehhez nem kell más, csak egy szemceruza (AVON Diamonds szemkontúrceruza, Black Ice), szemöldökceruza (AVON szemöldökceruza, Dark Brown) és szempillaspirál kell (AVON Big and Daring dúsító szempillaspirál, Blackest Black).

 

Testápolás

Nyaralás -test

Nem lenne feltétlen muszáj tusfürdőt cipelnem magammal, de a szállodai tusfürdők rendszerint brutálisan kiszárítják a bőröm, így nem bíztam a véletlenre. Aktuális kedvencem, az AVON Natural zöld tea és verbéna tusfürdő került a bőröndbe. Száraz bőrömnek extra ápolóként testvajat vittem (AVON Skin SO Soft hidratáló testkrém argánolajjal), a hasamra pedig most szükségem van speciális krémre (Alverde Mamaglück terhességi csíkok elleni vaj). Nem szoktam napozni, de elkerülhetetlen nyaralás alatt, hogy kimenjek a napra, ezért napozástól függetlenül kellett a naptej (AVON Vízálló, frissító és bőrvédő naptej SPF 30) és az esetleges bőrrirritációra és/vagy szúnyogcsípésre aloe vera gél (Babé Aloe Gél). 

 

Hajápolás

Nyaralás - haj

Nem vittem túlzásba, mindenféle kencét nem vittem magammal, nyaralás alatt úgysem a frizurakészítéssel foglalkozik az ember. Mosni viszont kell, így a sampon és a balzsam (AVON Luxus tápláló sampon) mindenképpen a bőröndben landolt. A hajerősítő pakolás (AVON Öblítést nem igénylő hajerősítő pakolás) pedig azért került bele, mert száradás után csak kézzel felviszem, és jó tincses hatást érek el vele, ha nem szeretném formázgatni az alapból sehogy sem álló hajam.

 

Nekem ezek kerültek a bőröndbe. Lemaradt a dezodor és a fogkefe-fogkrém kombó, de az annyira alap, hogy azt úgyis viszed. 🙂 Te mit viszel magaddal egy hosszabb útra?

A blog Facebook oldalához ITT tudsz csatlakozni.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!