Házisárkány

Ajándékötlet hatéves kisfiúnak

Mindig bajban vagyok, ha ismerős vagy rokon gyereknek kell ajándékot vennem. 

Nem végeztem közvéleménykutatást, csak a saját hatévesem ajándéklistáját ismerem, azt viszont most megosztom, hátha pont egy ilyen korú kisfiúnak kell mostanában ajándékot vennetek.

 

id-10028009

 

Nem árulok el nagy titkot, de hátha van valaki, aki nem ismer egyetlen hatéves kisfiút sem, csak azt, akinek ajándékot kellene vennie. Az én gyermekemnek néhány viszonylag jól körvonalazható körön belül mozog az érdeklődése. Ezek jelzik a fő csapásirányt, aztán már csak az a kérdés, hogy mit lehet kapni.

 

Lego

Most mindenki nagyon meglepődött. Valóban nem túl kreatív, de tény, hogy a gyerekek nemtől függetlenül rajonganak érte. A mostani gyerekek vannak olyan szerencsések, hogy van lányos és fiús lego, ezen belül is különböző témában. Nekünk még volt az alapkészlet, aztán abból építettünk, amihez éppen kedvünk volt.

 

Gyurma

Lehet okosgyurma, mágneses, színes, mindig puha, süthető stb. 

 

Harry Potter, Star Wars és Ninjago

Három külön téma, de egy pontnak veszem, mert mindegyik ugyanarról szól, már, ami az ajándékokat illeti. Lehet lego, jelmez, valami kiegészítő (ha igazi varázspálcát sikerül találnod, amivel működnek a varázsigék, akkor gondolj rám, mert nagyon keresem :D). A HP vagy SW van rajta, még a ruhának is ugyanúgy tud örülni, mint a játéknak.

 

Játékfegyver

Nem kell komoly dolgokra gondolni. Műanyag csúzli és puha lövedékes puska van most a listáján. Alapvetően nem vagyok fegyverpárti, sokáig ellenálltam, de be kellett látni, hogy ha nem engedem, kiéli ezt az igényt máshol, ahol esetleg nem figyelnek rá oda. Inkább tanulja meg biztonságosan használni akkor is, ha csak egy ártalmatlan műanyagcuccról van szó.

 

Telepod

Igen, az én gyerekem játszik időnként kütyüvel. Ha a megajándékozandó gyerek is, akkor adhatsz neki telepodot is. Nem baj, ha nem tudod, mi ez. Én sem tudtam sokáig, de a polcról le tudom venni. A gyerek tudni fogja.

 

Mesekönyv

Nálunk megdől az elmélet, miszerint a kütyüt megismerő gyerek nem fog könyvet a kezébe. Igaz, még nem ő olvas, de imádja. Századszorra és ezredszerre is. Akkor is, ha már kívülről fújja. Ha pedig egy sorozat megtetszik neki, egy ideig van ajándékötlet. 

 

Plüss

Akármilyen nagyfiúnak mutatja magát, egy nagy puha plüssnek tud örülni, ha az olyan, amilyet szeret. Nézz szét azok között, amikbe valamit el lehet rejteni. 

 

Mindezek mellett fontos, hogy egyeztess a szülőkkel, mert bármilyen jó az ötlet és szép az ajándék, ebben a korban még nem nagyon tudják elrejteni a csalódottságot, ha olyat kap, ami már van. Kivételek vannak, az enyém időnként egészen jól reagál rá, de nem jellemző. Jobb a kellemetlenségeket elkerülni.

 

A blog Facebook oldalához ITT tudsz csatlakozni, instagramon ITT, twitteren pedig ITT tudsz követni.

Kép: freedigitalphotos.net

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!