Házisárkány

Nászajándék igen-nem

Nyakunkon az esküvői szezon. Talán te is kaptál meghívót, akár többet. Az embernek ilyenkor beindul a fantáziája, hogy valami vicceset vagy hasznosat kellene venni (vagy a kettő kombinációját), de érdemes elgondolkodni azon, hogy talán az ifjú párnak nem az a vicces és/vagy hasznos, ami szerinted az. Hacsak nem kaptál a meghívóhoz nászajándéklistát (itthon nem divat, de egyszer már kaptam), az alábbiakat érdemes kerülni, ha jót akarsz az ünnepelteknek.

ID-100168107

Étkészlet

Manapság igen ritka, hogy valaki egyenesen a szülői házból menjen férjhez, de ha mégis, akkor is bizonyára összegyűjtötte a család. Ugyanez vonatkozik a kávéskészetre is. Bármennyire jól ismered őket, nem biztos, hogy eltalálod az ízlésüket. Főleg, ha már egyébként is van.

 

Háztartási eszközök

Amikor kisgyerekként a szüleimmel jártam esküvőkre, nagy divat volt háztartási eszközt ajándékozni. Kedves dolog felszerelni a háztartást, de ha nem egyeztetsz előre a párral vagy az örömszülőkkel, nagy eséllyel lehetsz a tizedik, aki kenyérpirítót visz. Biztos, hogy olyan ajándékot akarsz vinni, amit aztán feltesznek a netre?

 

Edények

Divatos mostanában mindenféle felkapott edényt, főzőalkalmatosságot ajándékozni. Ha ilyenre gondolsz, mindenképpen egyeztess, mert nem biztos, hogy a párnak szüksége van egy újabb (vagy egyáltalán bármennyi) cseréptálra, kuktára, raclette sütőre…

 

Vicces csetreszek

Értem én, hogy vicces esküvőre családtervezéssel, gyermekáldással, a mézeshetekkel, és úgy általában a fiatalok szexuális életével kapcsolatos holmikat ajándékozni, de ezek általában arra jók, hogy 5 percig nevet rajta mindenki, aztán bekerül valami dobozba vagy fogja a port a polcon.

 

Ágynemű

Hacsak nem egyeztetsz, ezzel is mellé tudsz lőni, mert ha színben, mintában és méretben nem passzol, az életben nem tudják használni, csak foglalja a helyet.

 

Akkor mégis mi legyen?

A legegyszerűbb, ha pénzt adsz. Mostanában egyébként is sokszor ráírják a meghívóra versbe szedve, hogy pénzt kérnek, és ez szerintem rendben is van. Az átadásnak is több módja van.

 

Boríték

A papírboltokban nagyon szép “zsebes” borítékokat lehet kapni, amit csak alá kell írni, esetleg egy néhány kedves sort írhatsz bele, de saját kezűleg is elkészítheted, nem egy nagy ördöngősség.

 

Házikó

Ha tudod, hogy a házasulandó pár lakásra vagy házra gyűjt, teheted a nekik szánt pénzt házikó alakú perselybe. Kedves, ötletes és vicces.

 

Vásárlási utalvány, ajándékkártya

Ha nem szeretnél konkrétan pénzt adni, de tudod, hogy -többek között- mire szeretnének költeni, akkor kedves ötlet ajándékkártyát adni. Egy lakberendezési áruház ajándékkártyájával kevés esély van a mellélövésre. Néhány évvel ezelőtt pár barátnőmmel utazási utalványt ajándékoztunk egy közös barátnőnk esküvőjére. Összedobtunk annyit, amivel pár éjszakát eltölthettek egy kellemes szállodában (egy meghatározott szállodaláncon belül), de ki is egészíthették, ha többre vágytak. A nászutat már biztosan lefoglalták addigra, de egy utazás bármikor jól jöhet.

 

Te mit ajándékozol legközelebb?

 

A blog Facebook oldalához ITT tudsz csatlakozni.

Kép forrása: www.freedigitalphotos.net

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!