Házisárkány

Mami, segíts!

Babavárós házba érkezik a nagymama segítségnek. Eddig jól hangzik. Jó lenne, ha valóban így is lenne, de sajnos, vannak esetek, amikor a segítség nem jól sül el. Ennek elkerülésében próbálok segíteni.

Nálunk nem minden olyan rózsaszín, ahogy annak lennie kellene. A listát személyes tapasztalat alapján állítottam össze, ezért erősen szubjektív. Ha nem ismersz magatokra, annak nagyon örülj! 🙂

 

ID-10032444

 

Ne rendezkedj!

Segíteni jöttél, nem összetúrni a dolgokat. Ami neked rendrakás, nekem nem biztos, hogy az. Sőt, biztos, hogy nem az. Kérlek, ha egy kis időre egyedül maradsz a lakásban, mert el kell valamit intéznünk, azt az időt pihenéssel töltsd, ne olyan dolgok átrendezésével, ami kifejezetten kértem, hogy ne piszkálj!

 

Ne bírálj!

Ha valami nem tetszik, tartsd meg magadnak! Ez nem az az időszak, amikor arról szeretnék veled beszélgetni, szerinted mi nem jó a lakásban, mit kellene másképp csinálni. Ha nem csinálunk meg mindent egy nap alatt, ha nem lesz tökéletesen készen a lakás a szülésig, nem a te dolgod. Bocs.

 

Ne szólj bele!

Semmiképpen se szólj bele a családi konfliktusainkba akár köztünk, szülők között történik, akár a nagyobb gyerekkel kapcsolatos! Főleg ne a gyerek előtt tedd szóvá a gondolataidat! Ha más megoldást látsz a dologra, ami szerinted működhet, akkor add elő, amikor hárman vagyunk, gyerek nélkül.

 

Kérdezz!

Kérdezd meg, mit tudsz segíteni, és fogadd el, ha az adott pillanatban semmit. Nem kell folyton pörögni, teljesen rendben van, ha időnként mindenki csak ül és néz ki a fejéből.

 

Ne erőszakoskodj!

Nemcsak fizikai erőszak létezik. Ne akard ráerőszakolni a saját módszereidet a babavárós (vagy frissbabás) családra. Nem biztos, hogy nálad a bölcsek köve. Csak azért, mert régebben csinálod, nem biztos, hogy jól/jobban. 😉

 

Ne told magad előtérbe!

Felnőtt gyerekeid vannak, családjuk van. Azért, mert szívesen veszik a segítséget, nem kell minden feladatot átvállalnod. Elboldogulnak az életben, ahogy tudnak, meg tudják oldani a dolgaikat. Ha nem, akkor szólnak, de ne vedd át a szót, akárhányszor kérdeznek valamit a lányodtól/fiadtól a szüléssel, babavárással kapcsolatban! 😉

 

A lényeg, hogy kérdezz! Kérdezd meg, mit segíthetsz és azt és csakis azt csináld! 😉 Minden más csak fölösleges feszültséget okoz.

 

A blog Facebook oldalához ITT tudsz csatalkozni, instagramon ITT, twitteren pedig ITT tudsz követni.

Kép: freedigitalphotos.net

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!