Házisárkány

Takarítás lépésről lépésre 7. – Gyerekszoba

Nem véletlenül hagytam a gyerekszobát a végére. Így van esély arra, hogy a tértisztításig megmarad a rend. 🙂

Ha azt mondtam, hogy a hálószoba nagy falat, akkor nem számoltam a gyerekszobával. 🙂 Hiába az én gyerekem szobája, ez nem az én terepem; a szorgos gyerekkezekkel nehéz felvenni a versenyt, azaz tulajdonképpen nem is lehet. Az egyetlen, amit tehetek, hogy igyekszem a káoszt rendszerbe szedni.

Amire szükség van: tárolódoboz (sok tárolódoboz, hogy kategorizálva tudd elpakolni a játékokat), és a már ismert törlőkendők (parkettára, bútorra, járólapra való).

A függönyt és az ágytakarót mosd ki (ha mosható), a szőnyegeket rázd ki (vagy mosd ki, ha már esedékes)! Az ágyneműt húzd át!

Fogd a tárolódobozokat (nem árt életterületnek megfelelő színben és anyagban), és döntsd el, melyikbe milyen típusú játékot teszel. Szortírozhatod funkció vagy méret szerint, sok játék esetén mindkettő. Ha ez megvan, már csak a megfelelő dobozba kell rakosgatni a játékokat, ez már gyorsan megy. Ha nem átlátszó a tároló, érdemes az elejére ráírni a tartalmára vonatkozó alapvető információkat. Így kisebb az esély, hogy az első játék alkalmával a szoba tulajdonosa a földre szórja az összes doboz tartalmát, ha valamit nem talál. 🙂

Mosható plüssjátékokat dobd be a mosógépbe! Akkor is érdemes időről-időre kimosni ezeket, ha már nem csecsemő a gyermek.

Pakolj le egyesével a polcokról! Töröld le a megfelelő kendővel, majd pakolj vissza!

A gyerekszobában általában található legalább egy kislámpa. Ha már a kezedben van a törlőkendő, töröld le ezt is! Ha a mennyezeti lámpa törölhető, akkor azt is.

A kiasztal és a kisszék se maradjon ki (amennyiben van). Nagyobb gyerek esetében az iróasztalt a polcokhoz hasonlóan vedd kezelésbe!

A bútorok, székek, asztalok lábán cseréld ki a karcolásgátló filckorongot! Ha eddig nem volt, most legyen!

Padlót mosd föl a megfelelő törlőkendővel. A bútorokat húzd el, hogy mindenhol fel tudj mosni. Most nem a gyorstakarítást végzed. 🙂

Ha megszáradt a függöny, a szőnyeg és az ágytakaró (vagy van belőle másik), tedd a helyére!

Nem egyszerű feladat, erre is két napot szántam. Utána jöhet a gyorstakarítás, a tértisztítás, aztán kezdjük elölről. 🙂

ID-100216201

A blog Facebook oldalához ITT tudsz csatlakozni.

Kép forrása: www.freedigitalphotos.net

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!