Házisárkány

Takarítás lépésről lépésre 5. – Nappali és étkező

A nappali a lakás azon része, ahol a legtöbbet tartózkodunk, itt gyűlik fel a legtöbb holmi. Nálunk legalábbis igen. És akkor az étkezőasztalról még nem is beszéltem…

Nálunk a nappali és az étkező egy légtérben van (a konyha is, de az túl nagy falat lenne a nappalival együtt, külön napok járnak neki), így együtt veszem őket kezelésbe. Ha az étkezőasztalod a konyhában van, akkor ott már -elvileg- foglalkoztál vele. Ha nincs étkeződ/étkezőasztalod, akkor több időd jut a nappalira.

Mivel már lomtalanítottál, igazán nincs nehéz dolgod. Amire szükséged van: kárpittisztító, bútorápoló kendő, (laminált) parkettára való vagy fertőtlenítő kendő (amilyen padlód van).

Ha a díszpárnák moshatóak, dobd be őket a mosógépbe! Ha csak a huzat mosható, akkor azt. Ha nem mosható, akkor alaposan porold ki! A plédeket, takarókat dobd a párnák mellé a mosógépbe (ha mosható)!

A terítőket és a szőnyegeket rázd ki! Ne akkor óvatoskodj velük, amikor már a padlóval is végeztél. 🙂 Ha esedékes, vidd el a tisztítóba!

Fogd a bútorápolóval átitatott kendőt, és a polcokról egyesével lepakolva töröld át őket, majd pakolj vissza! Jól látod, nem foglalkozom külön portörléssel. Nem látom értelmét. Hiába bármilyen elektrosztatikus cucc, száll a por ilyenkor rendesen. Nekem arra nincs szükségem. A kendővel egyetlen mozdulattal törlöm le a port és ápolom a polc felületét.

Ugyanezzel a kendővel (nyilván másik példánnyal) töröld át a bútorokat kívül és belül!

A kárpittisztítóval vedd kezelésbe az ülőgarnitúrát! Kövesd a csomagoláson lévő utasítást! Nekem olyan van, amit alapos átdörzsölés után ki kell porszívózni, de számtalan fajtát lehet kapni. Használd, ami bevált!

A bútorok alján, székek lábán lévő filckorongokat tisztítsd meg egy mozdulattal, vagy cseréld ki, ha már nagyon piszkos! Ha nincs, szerezz be! Hasznos. Különösen parkettán, laminált parkettán.

Ha mindezzel megvagy, jöhet a padló. Azt a kendőt használd, amilyen padlód van! Nálunk laminált padló van a nappaliban és az étkezőben is, úgyhogy erre megfelelő kendőt használok, de ha neked járólap van, akkor értelemszerűen a fertőtlenítő kendőt válaszd.

Ne felejtsd el, most nem villámtakarítást végzel; húzd szépen el a bútorokat, ne csak körbetöröld! 😉 Havonta egyszer belefér.

Igazán nem nehéz, és minderre van két napod. Ha mindennel végeztél, zárd a hetet egy egészlakásos felmosással. Tudom, csütörtök még nem a hét vége, de pénteken ünnepnap, akkor pedig nincs munka. Pihenj, aztán hétfőn jöhet a folytatás.

ID-10021181

A blog Facebook oldalához ITT tudsz csatlakozni.

Kép forrása: www.freedigitalphotos.net

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!