Házisárkány

Takarítás lépésről lépésre 3. – WC és fürdő

A következő “állomás” kicsit sem mellékes. Tegyük tisztába a tisztálkodó helyiségeket!

Azt hiszem, talán ezzel van a legkisebb gond, ha előtte rendesen lomtalanítottál. Nincsenek fölösleges és/vagy lejárt kozmetikumok, nem kell ezek válogatásával tölteni az időt.

Amire szükséged lesz: fürdőszobai tisztító (szórófejes, nekem a dm sajátmárkása vált be) és fertőtlenítő tisztítókendő (ugyanaz, amit a konyhában is használtál), szivacs.

Pakolj le a polcokról, a kád és a mosdó széléről! Fújd be a fürdőszobai tiszítóval a kádat, a mosdókagylót és a csaptelepeket! Hagyd állni rajta pár percig, majd egy szivaccsal töröld át, végül öblítsd le! Azért szeretem ezt a márkát, mert nem kell erősen dörgölni, könnyedén leszedni a nem túl makacs vízkövet. A makacs igényel némi extra törődést, de ha rendszeres kezelésbe veszed, nem alakul ki.

A fertőtlenítő kendővel töröld át a polcokat, a csempét, az ajtókat, kilincseket, a mosógép oldalát és tetejét, ha nem ér a csempe a plafonig, akkor a felső szélét is. Óvatosan töröld át a lámpabúrát is!

Pakolj vissza a polcokra!

Cseréld ki a törölközőket! Nyilván nem elég havonta cserélni, amikor pont ezek a helyiségek kerülnek sorra, de ilyenkor mindenképpen. Ha már itt vagy. 🙂

Végül a fertőtlenítő kendővel töröld fel a padlót! Húzd el a mosógépet is (ha van, akkor a szárítógépet is), ez most nem a gyorstakarítás! 😉

Ne félj, nem kell az összeset ma elvégezni! Oszd el a teendőket!

 

 

ID-1008574

 

A blog Facebook oldalához ITT tudsz csatlakozni.

Kép forrása: www.freedigitalphotos.net

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!