Házisárkány

Takarítás lépésről lépésre 2. – Konyha, kamra

Miután minden olyan dologtól megszabadultunk, amire nincs szükségünk, jöhet a takarítás. Nem kell egyszerre mindent, pont ezt szeretném elkerülni (biztos nem vagyok egyedül, aki nagyon nem szereti a nagytakarításnak nevezett borzalmat, amivel elmegy akár több nap, és addig tart, amíg a család be nem teszi a lábát a lakásba).

Kezdjük a legnagyobb mumussal, a konyhával (nekem legalábbis az), és “csapjuk hozzá” a kamrát, akinek van. Nekem nincs, de szerintem a kisebbséghez tartozom.

Szükség lesz: fertőtlenítő kendőre (nem kell puccos, bármelyik áruházlánc sajátmárkása jó), rongyra, egy tál ecetes vízre.

Legyen az első a hűtő! Dobáld ki a lejárt ételeket! A mélyhűtő tartalmát vidd át a szomszédba a takarítás idejére! Pakolj ki mindent, ecetes vízzel jól töröld át a hűtőt kívül-belül, a polcokat és a zöldséges rekeszt bepakolhatod a mosogatógépbe is, ha van.

A konyhaszekrény polcairól egyenként pakolj le (így egyszerre nem lesz nagy rumli :)), fertőtlenítő kendővel töröld át és pakolj vissza. A szekrény tetejét is törölheted a fertőtlenítő kendővel, de elég sima vízzel is.

A mosogatót és az edényszárítót szabadítsd meg a vízkőtől, amivel szoktad, ami bevált. (Nekem a dm sajátmárkás fürdőszobai tisztítója.)

Pucold ki a sütőt! Ez borzalom, tudom. Szerencsére már lehet kapni olyan sütőt, aminek van öntisztító funkciója.

Jöhet megint a fertőtlenítő kendő! Töröld át vele a csempét (a masszív főzési szennyeződésekre nem lesz elég, arra is mehet a fürdőszobai tisztító), a pultot, az ablakpárkányt (ha van), a szekrényajtókat, végül a padlót!

A kamrában a konyhaszekrényhez hasonlóan egyesével pakolj le a polcokról, töröld át, pakolj vissza! Végül itt is töröld fel a padlót a fertőtlenítő kendővel!

Soknak tűnik, de két nap alatt simán lehet végezni.

ID-100135802

A blog Facebook oldalához ITT tudsz csatlakozni.

Kép forrása: www.freedigitalphotos.net

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!