Házisárkány

Takarítás lépésről lépésre 1. – Lomtalanítás

Már tudod, mit kell csinálni, ha nincs sok időd a takarításra, de most nézzük, hogyan tudod megtartani a rendet!

Az első lépés a lomtalanítás, enélkül gyakorlatilag nem ér semmit az egész. Jobb, ha minden olyan tárgytól megszabadulsz, amit nem használsz valamiért. Az szinte mindegy, hogy azért, mert nem tetszik, vagy azért, mert használhatatlan.

A módszer hasonló a gyors takarítás előtti lomtalanításhoz, de mivel most több időd van, alaposan átnézheted, mire van szükséged, és mire nincs.

1. Egy kukászsákkal a kezedben menj végig a lakáson, és tegyél bele mindent, amit nem használtok! Mire gondolok? Lejárt magazinokat, újságokat, szórólapokat. Kiürült palackokat, dobozokat, csomagolóanyagokat. Lejárt szavatosságú, esetleg romlott élelmiszert, fűszert, alapanyagot. Csorba, törött tárgyakat. Az is jobb, ha a zsákban landol, amin látszik, hogy javított, ragasztott.

Sokan szeretik a száraz virágokat, a belőlük készített kompozíciókat. Ezekre semmi szükség, amennyiben nem akarod, hogy elszívja az adott terület energiáját. Csak rágódsz a múlton, keseregsz a sorson ahelyett, hogy cselekednél.

2. Fogj egy másik zsákot vagy dobozt! Ebbe azok a dolgok kerüljenek, amik ugyan teljesen használhatóak, csak nem neked. 🙂 Mire gondolok? Például olyan személytől kapott dolgok, akire/akikre nem hagytak maguk után szép emléket, nem gondolsz rájuk szívesen. Porfogók, amik nem tetszenek, de nincs szíved megválni tőlük. (Most legyen!) Felhalmozott “valamire jó lesz” tárgyak. Nem lesznek jók semmire, csak foglalják a helyet. Kinőtt, kihízott ruhák. A dobozt tedd ki a kuka mellé vagy ajándékozd el!

Biztosan neked is van a lakásban olyan tárgy, amit szeretett rokon(ok)tól örököltél. Ha nem szeretnél tőle megszabadulni, van mód a “megtisztításra”, de ha nem ragaszkodsz hozzá különösen, hanem csak azért tárolod, mert ott maradt a lakásban, akkor talán jobb, ha nem marad. A döntés a tiéd, de tudd, hogy ezek a tárgyak a múlthoz kötnek, elzárják előled az új lehetőségeket. Azaz te zárod el magad elől, ha ezeket a tárgyakat tárolod. 

 

ID-100246210

 

A blog Facebook oldalához ITT tudsz csatlakozni.

Kép forrása: www.freedigitalphotos.net

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!